U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Nieuws

Renovatie en Verbouwen

De Mijn Verbouwpremie en Mijn VerbouwLening is beschikbaar voor mensen die hun woning willen renoveren of verbouwen. Het is bedoeld om mensen aan te moedigen om hun woning te verbeteren en bij te dragen aan een duurzamere samenleving.

Mijn VerbouwPremie

De premie kan worden aangevraagd voor verschillende soorten renovaties en verbouwingen, zoals het plaatsen van isolatie, het vervangen van ramen en deuren, het vernieuwen van de verwarmingsinstallatie, enz. ...

Wanneer de werken uitgevoerd zijn, verzamelt U al Uw facturen, attesten, foto's en andere documenten om uw premie aan te vragen via het online loket. Voortaan is dit op één plaats geregeld, namelijk: http://mijnverbouwpremie.be

Via http://apps.energiesparen.be/simulator-mijnverbouwpremie kan U een verbouwpremie simuleren!

MIjn VerbouwLening

De lening kan worden gebruikt voor veschillende soorten renovaties en verbouwingen, zoals het plaatsen van isolatie, het vervangen van ramen en deuren, het vernieuwen van de verwarmingsinstallatie, enz. ...

U kan tot 60.000 euro lenen op maximaal 25 jaar.
Zolang de wettelijke rente onder de 3% blijft is deze lening renteloos. Momenteel is deze 5.25% waardoor de VerbouwLening niet langer renteloos is. In februari bedroeg deze 2.25% voor de volledige looptijd.

Om in aanmerking te komen voor de lening moeten huiseigenaren voldoen aan bepaalde voorwaarden. U kan via het Energiehuis in uw buurt de VerbouwLening aanvragen.

U kan alle voorwaarden en details teruginden op http://www.mijnverbouwlening.be 

Bron: Vlaamse overheid http://publicaties.vlaanderen.be/view-file/53253
 

VERHUISD

Wij verhuizen binnenkort naar ons nieuw kantoor te Lochristi, Dorp-West 36A. 
Wij ontvangen jullie graag na afspraak. Mail ons gerust op info@evelinehostevastgoed.be of bel ons op 0493/70.76.88

Graag tot snel!

Interview in Story

Huizenjagers vierde een week lang feest, want het VIER-programma zat aan zijn 50ste uitzendweek en dus mochten drie bekende Huizenjagers het tegen mekaar opnemen. Eveline won met de meeste punten en een bod!

Meer over de deelname kan je deze week lezen in een interview in Story.

Winnaar Huizenjagers Jubileumeditie

Eveline kreeg van de kopers de meeste punten en Anita kocht de woning voor haar en haar 13 ara's.

Ben jij zelf op zoek naar jouw droomwoning en kan je hierbij onze hulp gebruiken?
Maak dan vrijblijvend een afspraak via info@evelinehostevastgoed.be
Als aankoopmakelaar gaan we actief op zoek naar jouw woning.

De interieurtrend van 2018

Wie nog geen genoeg heeft van de exotische zomer die we dit jaar mochten beleven en vastklampt aan de -waarschijnlijk- laatste zonnige zomerdagen die voor de deur staan, kan met deze interieurtrend zelf voor de exotische sferen in huis zorgen.
The exotic look is ongetwijfeld ook onze favoriet van 2018 en is gemakkelijk te realiseren via onderstaande tips!  

1. Veel hout
Kies voor enkele houten meubelen of accessoires om uw interieur direct een warm gevoel te geven. Houten elementen zijn tijdloos en duurzaam en maken van uw huis een thuis! Combineer verschillende houtsoorten die zowel nieuw als oud kunnen zijn.

2. Ga voor kleur!
Ga volledig los in uw keuze naar het geschikte kleur! Kies voor een accentkleur  maar durf ook eens COLOR BLOCKING! Kies voor een intense kleur op de muur en een enkele gewaagde assescoires zoals een kleurrijk tappijt of kleurrijke gordijnen. De accentmuur moet dit jaar ook plaatsmaken voor een ware KLEURBOM waarbij je een hoek of zijkant van de kamer volledig onderdompelt tot aan het plafond in dit accentkleur. Zo creëer je een gezellig hoekje in de kamer.

3. Breng de natuur in huis
Een klassieker die dit jaar hipper dan hip was, is het integreren van planten en de natuur in jouw interieur! En voor wie niet zo’n groene vingers heeft is een vetplantje of cactus ideaal!

4. De mermaid tegel
De metrotegel moest dit jaar plaatsmaken voor de mermaid tegel! Deze is beschikbaar in verschillende kleuren waardoor de witte badkamer plaats moet maken voor een zee aan alternatieven. Wij zijn fan!
 

Deelname Huizenjagers

Afgelopen week was Eveline Hoste te zien op Huizenjagers op VIER! Heeft u ook gekeken? 

Met veel plezier gingen wij op zoek naar de droomwoning van 4 koppels. Geen gemakkelijk opdracht in onze gegeerde regio maar wij gaan deze opdracht altijd met veel plezier en enthousiasme aan.

Wilt u ook dat wij voor u meezoeken? Neem gerust contact op met ons en bekijk alvast even onze tarieven onder het menu 'Diensten - Koper'

De nieuwe registratieregeling

Voor de aankoop van een enige en eigen gezinswoning geldt vanaf 1 juli 2018 het nieuwe registratietarief van 7%. Het gunstregime van 5% dat in de volksmond ‘klein beschrijf’ werd genoemd, is afgeschaft en maakt nu plaats voor een tarief van 7% en een rechtenvermindering die rekening houdt met de aankoopwaarde van de woning.  Ook het ‘klein beschrijf’ voor gronden (waarbij je een grond kon kopen onder een tarief van 5% door een teruggave van verkooprecht) is definitief verdwenen. De aankoop van een grond is nu altijd onderworpen aan 10%.

Tarief van 7%
Het zijn vandaag enkel kopers die een ‘enige, eigen gezinswoning’ aankopen, die kunnen genieten van het verlaagd tarief van 7%. Mensen die daarentegen een bouwgrond kopen, een tweede woning, een beroepspraktijk, een studentenkot … zullen nog steeds onderworpen worden aan het tarief van 10%. Ook kopers die een nieuwe gezinswoning kopen, maar daarnaast al een onroerend goed in eigendom hebben, vallen uit de boot en kunnen niet genieten van het verlaagd tarief.

Het nieuw tarief van 6%
Ben je van plan om een eerste, eigen gezinswoning te kopen die je nog grondig energetisch wil renoveren? Dan val je mogelijks onder het verlaagd tarief van 6%. Opgelet! Naast een aantal fiscale voorwaarden gelden ook een aantal voorwaarden die gekoppeld zijn aan de renovatie zelf. Zo moet je bijvoorbeeld de woning ‘ingrijpend energetisch renoveren’. Wil je meer informatie over deze renovatievoorwaarden? Dan raadpleeg je best www.energiesparen.be/EPB-pedia/indeling-gebouw/IER. Hoe dan ook, laat je bij jouw project zeker bijstaan door een deskundige die je zekerheid kan geven over het al dan niet voldoen aan de energie- en renovatievoorwaarden.

Tarief van 1%
Ben je van plan om een beschermd monument te kopen? Weet dan dat je onder bepaalde voorwaarden recht hebt op een tarief van 1%. Voorwaarde is dan wel dat je het belastingvoordeel van 6% binnen de vijf jaar na de aankoop investeert in het behoud van je woning.

Een rechtenvermindering voor bepaalde woningen
Naast de aankoop onder een tarief van 6% of 7% kunnen sommige kopers nog genieten van een bijkomend gunstregime, nl. een bijkomende rechtenvermindering (abattement). Het ‘vernieuwd’ abattement is gebaseerd op de aankoopwaarde van de woning. Een woning met een aankoopwaarde die niet hoger is dan 200.000 euro, wordt op de eerst schijf van 80.000 euro niet belast. Concreet komt dit neer op een korting van 5.600 euro. In sommige steden, de zogenaamde ‘kernsteden’ en de Vlaamse rand rond Brussel wordt het maximum plafond verhoogd tot 220.000 euro. Woningen die vallen onder het renovatietarief van 6% genieten dankzij de nieuwe rechtenvermindering van een bijkomende korting van 4.800 euro.

Neem best altijd contact op met ons of uw notaris om te zien voor welke verminderingen u al dan niet in aanmerking komt.

Bron: www.notaris.be

Verkopen zonder makelaar

Zelf uw woning verkopen? Simpel, toch?!

Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat sommige eigenaars hun woning perfect zelf kunnen verkopen. Zomaar in het wilde weg beginnen is echter geen goed idee. Uw woning verkoop je maar één keer! Denk dus goed na vooraleer je begint en informeer u goed!  

Uw eerste verstandige stap wanneer u uw woning zelf wilt verkopen is surfen naar www.winwoning.be. Hier kunt u tips en tricks vinden om uw woning zelf te verkopen! Winwoning is uw begeleidende hand in de verkoop van uw woning, die elke stap chronologisch met u overloopt en u helpt in contact te brengen met de professionals waarop u beroep wenst te doen. En dit alles, is volledig GRATIS!
Wilt u nog een stapje verder gaan en u helemaal verdiepen in de geheimen van de makelaar? Koop dan nu het boek van Eveline Hoste ‘De geheimen van de makelaar’, en wordt zo de beste verkoper voor uw woning.

Wij verklappen alvast de 7 stappen die u moet volgen om de verkoop van uw woning tot een goed einde te brengen!
  1. Bepaal de juiste vraagprijs
  2. Presenteer je huis op zijn paasbest
  3. Maak publiciteit voor je woning en informeer de koper correct
  4. Hoe organiseer je een bezoekdag?   
  5. Speel tijdens de rondleiding in op alle zintuigen van de koper
  6. Versier een bod en onderhandel slim over de prijs
  7. Laat een solide verkoopovereenkomst opmaken en regel de overdracht van je huis
Veel succes!
 

De geheimen van de makelaar

Eveline Hoste, voormalig Miss Belgian Beauty en nu vastgoedmakelaar, heeft met De Geheimen van de Makelaar een boek geschreven met tips en tricks voor wie een huis wil verkopen. “Ik wil gewoon graag helpen”, zegt ze.


Privé kocht én verkocht ze al drie keer. Maar het is vooral door in haar job als vastgoedmakelaar de ogen open te houden, dat het idee voor een boek begon te spelen. “Met mijn stage erbij, ben ik nu vijf jaar actief als makelaar”, zegt Eveline Hoste (35), die een diploma rechten op zak heeft en in 2001 Miss Belgium Beauty werd. “In deze job moet je goed rondkijken”, zegt ze. “Ik kan mij ergeren aan mensen die slechte foto’s van hun huis online zwieren en zo hun eigen verkoopkansen al bij voorbaat doen kelderen. Foto’s waar bij wijze van spreken de afwas nog op het aanrecht staat, bijvoorbeeld. Ook al gezien: een nette keuken, met in de hoek toch nog een bak bier. Ik kan er inkomen dat die bak niet stoort in het dagelijkse leven van mensen die er op dat moment wonen, maar als iemand door die stoorzender niet komt kijken, en dus ook afvalt als potentiële koper, is dat een gemiste kans.”

Terug naar boven
Sluit menu Eveline Hoste Vastgoed